Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä, tutkia ja kuntouttaa puheen ja kielen häiriöitä sekä niihin liittyviä vuorovaikutuksen ongelmia. Puheterapeutit auttavat näin ollen kaikenikäisiä asiakkaita. Puheterapeutin kuntoutusalue on erittäin laaja, eikä puheterapeutti ainoastaan kuntouta esim. äännevirheitä! 

Sopiiko etäpuheterapia lapsellesi tai sinulle? Se selviää kokeilemalla! Ei ole olemassa tiettyä logopedista ryhmää, jolle etäpuheterapia ei sopisi. Kaikki olemme yksilöitä, joten asiakkaan soveltuvuus etäpuheterapiaan arvioidaan aina yksilöllisesti. 

Etänä olen kuntouttanut asiakkaita kenellä on: epäselvä puhe, kehityksellinen kielihäiriö, suuhengittämistä, änkytystä, niukka sanavarasto, kuulovamma, autisminkirjon häiriö, äänihäiriö, afasia tai dysatria.
Lisäksi olen kuntoututtanu asiakkaita kenellä on ollut haasteita lukivalmiustaidoissa tai lukemisessa, kerrontataidoissa, oraalimotoriikassa tai hengittämisessä. 

Etäpuheterapiaa varten tarvitset:

  • Tietokoneen/Tabletin (tai puhelimen)
  • Toimivan internetyhteyden
  • Webkameran
  • Mikrofonin
  • Sähköpostiosoitteen

​Etäpuheterapiaa toteutetaan samalla tavalla kuin kasvotusten toteutettu kuntoutus. Fyysisen läsnäolon sijasta kuntoutus toteutetaan paikkariippumattomasti suojatun videoyhteyden välityksellä. Välineenä voidaan käyttää tavallista tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta.

Tehtävät voivat olla joko uusinta teknologiaa hyödyntäviä sähköisiä tehtäviä tai esimerkiksi perinteisiä paperitehtäviä, jotka lähetetään kotiin postitse tai sähköpostitse.

Sekä kasvotusten että etänä toteutetun puheterapian on tieteellisten tutkimusten mukaan todettu olevan yhtä tehokkaita ja toimivia!

Voit osallistua etäpuheterapiaan ulkomailta itsemaksavana asiakkaana! Tällöin olisi hyvä olla suomalaiset pankkitunnukset ja suomalainen henkilötunnus. Huom. potilasvakuutus ei ole voimassa, jos osallistut etävastaanotolle ulkomailta. 

Ryhmäetäpuheterapia toimii samalla tavalla kuin ryhmäpuheterapia, joka toteutetaan kasvotusten. Ryhmäetäpuheterapia toimii paikkariippumattomasti internetin välityksellä. Adeta Oy:n ryhmäetäpuheterpia-konseptissa hyödynnetään myös teknistä verkkovalmennusalustaa, joka tehostaa kuntoutusta. Ryhmäetäpuheterapia on nyt tauolla. 

Valitettavasti en. Ottaisin mielelläni, mutta etäpuheterapiaa ei saa toteuttaa kelan vakuutuspiirien ulkopuolelle. Tämän vuoksi etävastaanotolleni pääsee ainoastaan tiettyjen hyvinvointialueiden maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, vakuutusyhtiön kustantamana tai itsemaksavana asiakkaana. 

Myofunktionaalisessa terapiassa on neljä keskeistä tavoitetta: 1. Nenähengitys, 2. Huulion sulku, 3. Kielen oikea lepoasento, 4. Oikeanlainen nieleminen. Myofunktionaalisessa terapiassa pyritään saavuttamaan em. tavoitteet erilaisilla harjoituksilla. Harjoituksilla vaikutetaan erityisesti suun ja kasvojen alueen lihaksiin, jotka vaikuttavat kielen lepoasentoon, hengitykseen, puheeseen, pureskeluun ja nielemiseen. Kun terapian neljä tavoitetta on saavutettu, monet oireet, kuten purentaelimistön toimintahäiriöt, kivut, tietyntyyppiset haasteen puheen tuotossa ja uniapnean oireet, voivat lieventyä.

Ehdottomasti! Aikuinen voi oppia /r/-äänteen iästä riippumatta. Jos haluat aloittaa harjoittelun, suosittelen että aloitat Aikuisten ÄrräVerkkokurssista tai käyt kurkkaamassa aikuisille tarkoitetut materiaalit verkkokaupasta!

Kielen tulisi aina olla ylhäällä kitalaessa silloin kun emme puhu tai kun nukumme. Kielen kärki pysyy ylähammasvallilla ja kielen takaosa nousee ylös kitalakeen. Hampaiden välissä on hyvän kokoinen rako (eli ei saa purra hampaita yhteen). Huulet ovat yhdessä. Tämä on erittäin tärkeää myös nenähengitystä ajatellen: Kun kieli on sen oikeassa lepoasennossa kitalaessa, suun kautta hengittäminen on mahdotonta! Jos haluat oppia lisää nenähengityksestä, tule ihmeessä hengityskurssilleni (verkkokurssi) heti kun se julkaistaan! 

Kaikki Adetan materiaalit on suojattu tekijänoikeuslailla (406/61) ja tavaramerkillä. Lain mukaan tekijänoikeusrikos on rangaistava teko. Materiaalien tai kuvien (clipartien) muokkaaminen, kopioiminen tai digitaalinen jakaminen esim. kolleegalle tai tiimille on ehdottomasti kiellettyä. Saat kuitenkin tulostaa materiaaleja rajattomasti omaan käyttöösi, tai omalle asiakkaallesi opetusmielessä, kunhan tiedostossa aina näkyy yrityksen tiedot (www.etapuheterapia.com, @etapuheterapia ja Adeta ©®).

Olen panostanut todella paljon materiaalien tekemiseen ja clipartien piirtämiseen, joten toivon että noudatat sääntöjä! Ilmaisten materiaalien tekemiseen ja suunnitteluun on uponnut jo tuhansia työtunteja ja teen näitä täydellä sydämellä 💙


Postista riippuen 4-10 vrk. Paketoin ja lähetän ÄrräVihkon sinulle niin nopeasti kuin pystyn. Postin aikatauluihin en kuitenkaan pysty vaikuttamaan.

Ehdottomasti! Laita minulle sähköpostia osoitteeseen info@adeta.fi, niin korjaan asian heti 🙂 

Nimi Adeta tarkoittaa yksinkertaisuudessaan Adelina ja etäpuheterapia (Ade + Etä)! Minä olen Adelina, ja etäpuheterapia on intohimoni 👩‍💻

Pystyt! Tiedustele minulta ensin vapaita aikoja sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen avulla. Kun käynnin ajankohta on varmistettu voit maksaa käynnin E-passilla ennen käynnin alkua tai käynnin alussa! Löydät minut sovelluksesta hakusanalla: Adeta Oy tai puheterapia

Vapaita asiakaspaikkoja voit kysellä minulta soittamalla tai laittamalla sähköpostia. Kerro mielellään viestissä, kuinka monta kertaa puheterapiaa lapsellesi tai sinulle on myönnetty sekä mihin haasteisiin. Jos soitat minulle, enkä kerkeä vastaamaan – muistathan laittaa minulle viestiä perään ja kertoa mitä asiasi koskee! 

Kesälle ja syksylle 2024 löytyy vielä muutama vapaa paikka etäpuheterapiajaksolle! ✅

Jäikö jokin mietityttämään? Ota yhteyttä!

info@adeta.fi

041 319 7857

Eteläsalmentie 7 B 18, 21620 Kuusisto

Y-tunnus: 3000764-1