Etäpuheterapiaa kaikenikäisille

Adeta Oy on etäpuheterapiaan erikoistunut yritys, jonka toimitusjohtajana ja ainoana työntekijänä toimii puheterapeutti Adelina Svärd. Adelina on pitkään ollut etäpuheterapian edelläkävijä ja haluaa näin ollen myös raivata ennakkoluuloja kuntoutusmuotoa kohtaan. Etäpuheterapia on tutkimusten mukaan yhtä tehokasta kuin lähipuheterapia. Adelina uskoo, että etä- ja nettipuheterapian avulla pystyisi tasapainottamaan alueellisia eroja puheterapiapalveluiden saatavuuden suhteen Suomessa. Etäpuheterapia on sekä aika- että kustannustehokasta!

Ota yhteyttä! verkkokauppa
Laillisetettu puheterapeutti (fm)

Adelina Svärd

Hei, olen Adelina ja olen laillistettu puheterapeutti (FM). Olen myös kouluttautunut mm. hengitysohjaajaksi ja myofunktionaaliseksi terapeutiksi. Olen yritykseni Adeta Oy:n toimitusjohtaja sekä etäpuheterapian edelläkävijä. Etäpuheterapia on intohimoni, ja missioni on tehostaa puheterapiaa viemällä palvelujani verkkoon. Etävastaanotolleni voit osallistua mistä tahansa, ja verkkokursseilleni koska tahansa!

Lasten etäpuheterapiassa näkee paljon luovuttaani. Pelataan paljon minun kehittämiäni nettipelejä, joten tehtävät ovat aina värikkäitä ja motivoivia! Lapsi saa toivoa vapaasti mitä pelejä haluaa pelata käynnin aikana. Minä sovellan pelit niin, että saavutetaan puheterapiajakson tavoitteet tehokkaasti, mutta samalla yhdessä nauraen! Aikuisten puheterapiassa minua kiehtoo eniten aikuisten äännevirheet, kasvojen alueen haasteet (kuten suuhengitys) sekä äänen tuottoon ja laatuun liittyvät haasteet. Minulla on myös henkilökohtaista kokemusta em. haasteista. Mielestäni aikuisten puheterapiassa on tärkeää, että asiakas kohdataan yksilönä ja, että hän saa käteensä työkaluja, jotka tukevat häntä arjessa. Jo pienikin muutos voi tuottaa ihan huikeita tuloksia!

Mielestäni puheterapian tulisi aina olla hauskaa ja motivoivaa! 💙

VERKKOKAUPPA Verkkokurssit

Adelinan materiaalit 🎨

Kun vuosia sitten, olin julkisella puolella töissä, tulostin ensimmäisen viikon aikana asiakkailleni mustavalkoisia monisteita puheterapiaa ja kotitreenejä varten. Lapset olivat tylsistyneitä. He jaksoivat ehkä pari minuuttia keskittyä näihin. Ensimmäisen työviikkoni jälkeen, väsäsin kiireessä värikkäitä ja motivoivia tehtäviä asiakkailleni. Minunhan oli pakko keksiä jotain ja äkkiä, koska eihän minun antama puheterapia saa olla ”tylsää”? Voi että se hymy ja motivaation määrä, joka jokaisella lapsella oli, kun näki mm. minun tekemäni värikkäät Ryhmä Hau-tehtävät seuraavalla viikolla! Tästä se kaikki oikeastaan lähti!

Ensin käytin muiden tekemiä kuvia (cliparteja) ja tein materiaaleja julkisella puolella. Kun ryhdyin yrittäjäksi, kehitin vektoreita omista käsin piirtämistä kuvistani. Tällä hetkellä piirrän cliaparteja ja kuvia tabletilla ja kehitän erilaisia pelejä etäpuheterapiaa varten. Jaan ja myyn kehittämiäni materiaaleja ja etäpelejä täällä nettisivuillani ja niitä on ladattu jo tuhansia kertoja! Nautin suunnattomasti materiaalien tekemisestä ja teen niitä koko sydämelläni! ❤️

Ota yhteyttä! materiaalit verkkokaupassa

Osa lisäkoulutuksista, jotka olen suorittanut:

1) Artikulaatiovirheidensuun ja kasvojen alueen ja
 puheen dyspraksian kuntoutus
– Myofunktionaalinen terapia (koulutukset ja kurssit yhteensä 68 h)
– Puheen dyspraksia (puheen motorisen ohjailun vaikeus + ReSt-menetelmä)
– Kielijänne (oromyofunktionaalisesta näkökulmasta)
– 3-part treatmeant plan for OPT
– Äännevirheiden vaikutus lukitaitoihin 
– /s/- ja /r/-äänteiden kuntoutus (noin 13h yhteensä)
– Imettäminen puheterapeutin näkökulmasta 
– Puhemotoristen vaikeuksien tehokas kuntouttaminen “Power Strategies and dosage”

2) Etäpuheterapia
Lukuisat koulutukset etäpuheterapiaan liittyen: arviointi, kuntoutus ym.

3) Äänen ja hengityksen kuntoutus: 
– Oxygen Advantage® Functional Breathing Instructor
– Koronapotilaiden ja ikäihmisten hengitysvaikeudet: RMST (Respiratory Muscle Strength Training)
– Äänen kuntoutus: Parhaimmat menetelmät äänen kuntoutukseen ja sen arviointiin 

4) Afasia 
– LPAA (Life Participation Approach to Aphasia)
– SPICES (Semantic Priming to Improve Comprehension and Expression of Sentences)
– Afasia kaksikielisillä

Kielitaitoni:
Suomi 🇫🇮, Ruotsi 🇸🇪, Englanti 🇺🇸 (& Espanja 🇪🇸)

Jäikö jokin mietityttämään? Ota yhteyttä!

info@adeta.fi

041 319 7857

Eteläsalmentie 7 B 18, 21620 Kuusisto

Y-tunnus: 3000764-1